Onderhoud & vlekken 

Onderhoud Leder:

Leer is een natuurproduct.Plaats lederen meubels nooit in direct daglicht; fel zonlicht kan funest zijn voor de kleur van het leder. Het is tevens aan te raden lederen meubels nooit te dicht bij een verwarming te plaatsen. Dit voorkomt uitdroging van het leder.Transpiratievocht, vet van het haar, huidvet of regelmatig medicijngebruik kan het leder onherstelbaar beschadigen. Leder is over het algemeen meer gebaat bij te weinig dan te veel onderhoud. Een of twee onderhoudsbeurten per jaar is voldoende. Reserveer een lederen zeem en een zachte doek speciaal voor het onderhoud van uw lederen meubels. Onderhoudsmiddelen voor leder zijn bij ons verkrijgbaar.       

Afgedekt en semi-aniline leder:
Na het afstoffen met een zachte doek het leder met een vochtige lederen zeem zacht afnemen. Dep gemorste substanties meteen op. Wrijf nooit plaatselijk te hard om een vlek te verwijderen, vaak verdwijnt een vlek na verloop van tijd omdat ze wegzakt in het leder. 1 of 2 maal per jaar het leder behandelen met ‘Leder Plus'. Dit houdt het leder soepel en voorkomt  uitdroging. 

Vol aniline leder:
Vlekken opdeppen met zuigend papier. Verder mag aan vlekken niets worden gedaan, zij trekken veelal geleidelijk weg.

Waxleder:
Anders dan andere ledersoorten mag waxleder absoluut niet met water gereinigd worden, omdat water de waslaag aantast. Zo nodig 1 of 2 maal per jaar behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel.

Onderhoud meubelstoffen:
Ieder bekledingsmateriaal vraagt om een eigen behandeling bij het onderhoud en verwijderen van vlekken.  Gebruik in geen geval vuilwerende middelen. Goede ervaringen  zijn opgedaan met "James"reinigingsmiddelen  . "James"- producten zijn bij ons verkrijgbaar.

Meer informatie over onderhoud van meubelstoffenstoffen en het verwijderen van vlekken vindt u op : www.james.nl